queenobscene

Sweden Rock Festival 2013 - Fredag 7/6

Kategori: Party

Fredagen började med en (välbehövlig) sovmorgon för oss. Klev upp ur sängen vid klockan ett och lämnade inte stugan förräns runt klockan tre, då vi traskade mot festivalområdet för att se Asia. Detta var den varmaste dagen under hela festivalen, och vi höll på att avlida där vi stod och tittade.. Efter bara ett par minuter tog vi det vettiga beslutet att gå och sätta oss under öltältets beskyddande tak och köpa varsin kall dryck..! Tittade på Asia därifrån, det är ingen av oss som gillar dom speciellt mycket så vi var nöjda med det. 
 
Efter Asia-myset var det dags för något jag längtat efter mycket - DORO!!! Åh. Är ett stort Warlock-fan så jag blev helt jävla överlycklig när dom körde igång med "I Rule the Ruins" och fantastiska "Burning the Witches" - och det lät BRA..! Wowza.

The metal queen - Doro Pesch. Gudinna..!
 
Självklart kördes också "Night of the Warlock", som är min favorit av Doros egna band. Spelningen innehöll en mycket bra blandning av (kick ass) Warlock-låtar och dom nyare Doro-låtarna. Som ni nog förstått by now föredrar jag det förstnämnda.

Träffade två assköna Holländare under spelningen, dom kom fram och frågade vad alla svenska tjejer äter för att bli så långa och snygga. "Spaghetti" svarade jag i brist på fantasi, haha.
 
Efter Doros fantastiska spelning begav vi oss bort mot en annan scen för att titta på UFO. Hade inte speciellt höga förväntningar, men inte ens dom blev infyllda. Det var riktigt tråkigt. Citetar min vän David: Det lät som dansband fast med distade gitarrer. Yepp. Vi bestämde oss för att det hade varit trevligare att dricka öl - så vi gick och gjorde det..! 

Mot kvällen var det dags för en av våra höjdpunkter på festivalen - SAXON!!! Underbara, underbara Saxon. Dom levererade, såklart. Öppnade med titelspåret från nya skivan "Sacrifice", det lät bra som fan och publiken kom igång. Det blev ännu mer röj när "Power and the Glory" spelades, stämningen var på topp och bandet var i bra form!

Saxon!

"Saxon meet the Vikings..!" sa Biff och publiken, including yours truly, vrålade som aldrig förr. Alla skrek efter Crusader och jovisst - där kom den. Yesss. I slutet av den underbara spelningen spelades såklart 747 (Strangers in the Night), Strong Arm of the Law, Wheels of Steel, Denim and Leather och som avslutning Princess of the Night. Hell to the yes..!

Saxon!
Jag under Saxon. A woman possessed..! ;D
 
Klockan 23.00 var det dags för Europe att inta Festival Stage med sin 30årsjubileumsshow! Vi stod ganska långt bak, Europe var stora favoriter för ett par år sen, men inte nu längre. Vi orkade alltså inte riktigt kriga oss fram. Och fy fan vilken tur att vi inte gjorde det, för jäääävlar vilken besvikelse det var. Låtarna lät väl helt okej, men där fanns ingen energi what so ever. Bestämde oss ganska snart för att, återigen, hade det varit trevligare att dricka öl istället. Så det gjorde vi.

Gick till festivalcampet och hälsade på våra vänner för att dricka öl och spela "Snap!". Sjukt kul dryckesspel, det går ut på att man ska bli "FUCKED UP!!". And we did.... Haha. Här får ni vackra bilder som är tagna någon gång på morgonkvisten..!

Jesper, Madde och den pytteliiiiilla britten Steven!

Frågade denna man vart han var ifrån, han svarade: "from a bar behind the moon". Sounds nice! Haha.

Charmtrollet David <3 Hahaha.

The man from the moon och jag! SKÅL..! Vi skålade minst en gång i minuten tror jag. Party..!
Vi snubblade iväg från campet runt klockan sju, lite mer än lagom fulla och mycket mer än lagom lyckliga..!
 
 
 

Kommentarer

  • Felicia säger:

    håller helt med om att Europe var tråkiga som fan! blev så otroligt besviken...

    Svar: riktigt jävla tråkigt..!!
    queenobscene

    2013-06-20 | 13:16:51
    Bloggadress: http://hardluckwoman.webblogg.se
  • Ida säger:

    fy tusan vad jag är avis.. doro och saxon.. har hört av många att europe inte alls höll sin klass på srf.. riktigt tråkigt!

    Svar: doro och saxon var höjdpunkter! satan vad bra. och nej, europe vad riktigt tråkigt.. :(
    queenobscene

    2013-06-20 | 14:20:52
    Bloggadress: http://rockinshoes.blogg.se

Kommentera inlägget här: