queenobscene

Näthat

Kategori: Thoughts

Tittade på Uppdrags Granskning igår, det handlade om näthat. Blir så jävla förbannad. Förstår inte varför folk har fått för sej att dom kan häva ur sej precis vad som helst till vem som helst bara för att det sker på internet. Vad är skillnaden..? Varför är det mer accepterat att förolämpa och hota anda människor på nätet..? Och VARFÖR känner så många behovet av att hota/kränka andra på nätet?!? 

Folk, i synnerhet kvinnor verkar det som, blir DÖDSHOTADE varje dag. Vad är det för fel på vissa människor? Hur kan man sitta bakom sin datorskärm och känna behovet av att hota att ta en annan människa till livet på grund av att denne har en åsikt som inte stämmer ihop med ens egen? Vad vinner man på det? Vad är det för behovs som tillfredställs? Jag förstår inte.


Det verkar också vara populärt bland näthatarna att kalla folk som uttrycker sej på internet för ord som hora, bög, eller fitta. VARFÖR? En hora är per definition en kvinna som har sex mot betalning. En bög är en man som gillar andra män. En fitta är ett grovt ord för det kvinnliga könsorganet. Vad fan har detta att göra med t.ex. en bloggares inlägg om vad hon har valt att klä sej i idag? För det är ju verkligen om alla sorters inlägg som dessa ord slängs ut. En manlig politiker uttrycker sej i någon känsligare fråga, en näthatare håller inte med om dennes åsikt och slänger då ur sej att politikern är "en bögjävel". VA?!? 

Tror dom flesta av oss håller med om att det inte ska vara såhär. Jag förstår inte var detta hat kommer ifrån, och hur det kan ta den formen det gör. Vad fan händer?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: