queenobscene

Sweden Rock Festival 2013 - Torsdag 6/6

Kategori: Party

Började som sagt dagen med att, efter ha fått två timmars sömn, möta upp Madde på knutpunkten och vänta på pappa för att sen hoppa in i bilen och påbörja resan mot Norje och Sweden Rock..! ÄNTLIGEN.

När vi väl kommit fram (och släpat in all jävla packning.. hahaha) så kom Ellinor till stugan, hon var jävligt sliten efter en kall natt på campingen med trasig sovsäck, så hon hoppade in i duschen och bestämde sej för att skippa första bandet för dagen. Jag och Madde korkade upp varsin öl och gjorde oss redo för att gå och se på Demon. Gick och hämtade ut våra tikketz, mötte upp Kalle & David och slog oss ner och drack upp våra öl. Träffade en kjempetrevlig norrman som sa att han hade köpt nätstrumpor och en kjol, och undrade nu var han kunde få tag på en peruk? Tyvärr kunde vi inte hjälpa honom..


Efter att ha hämtat ut festivalarmbanden (som är LEOPARDMÖNSTRADE <3333 blev superglad, ehehe) så gick vi mot scenen där Demon spelade. Vi hade pratat för länge med den norska festivaltransan och blivit sena.. Vi hörde tonerna av "Night of The Demon" medans vi blev visiterade.
Nåja, vi missade den inte helt i alla fall! Tog oss genom visiteringen och satte oss uppe på en kulle framför scenen och kollade på Demon. Mestadels trevligt, men inte en jättespännande spelning. Don't break the circle!
 
Efter Demon hade vi lite dötid, så vi gick tillbaka till stugan och blandande Bloody Marys i en stor jävla petflaska och tog med ut, hahah. Mötte upp Kalle & David igen (+ någon snubbe som ingen kommer ihåg namnet på) och slog oss ner på en gräsmatta för att dricka petflaskedrinkar + öl.

David (/Satan?), Ellinor, Madde och Kalle.


Jag..? Hahaha.

John Doe (haha), David och Vinägerchips. Oh lawd.
 
Nästa band vi skulle se var Huntress, ett band jag nyligen upptäckt och sett fram emot att få se. Blev så jävla besviken. Det lät SKIT. Verkligen. Sångerskan kunde inte sjunga överhuvudtaget. Självklart gick vi därifrån, fortare än fan. 

Efter Huntressfiaskot skulle vi se Manilla Road! Och det var bra. Jävligt basigt dock, det förstörde lite. Meeeen det var nog inte bandets fel, utan ljudteknikern. Alla band på 4sound stage blev dränkta i bas. Knas.

Manilla Road!
 
Sista bandet för kvällen, och årets giganter: KISS. Hade inte riktigt insett att jag äntligen, efter att ha älskat dom i hur många år som helst, skulle få se KISS. The hottest band in the world! 


Dom kör igång med "Psycho Circus", ingen favorit, men man rycks med av stämningen. Publiken är astaggad. Tyvärr hör man nästan direkt att Paul inte låter bra.. Kraxar sej igenom sina sångpartier. Jävligt synd och tråkigt, men helt förståeligt. Låtarna som följer är en bra blandning av gammalt och nytt, men jag reagerar på att det är mer show och fyrverkeri än musik. Känns typ som en fyrverkerishow med några låtar då och då.

Men då jävlar händer något. Gene börjar spruta blod och "God of Thunder" drar igång. YES!!!!! Vad bra det är!!! Min absoluta favorit KISSlåt, utan tvekan, och det låter BRA. Gene låter och spelar bra och ser ut som en demonisk gud när han står uppe på ljus-spindeln och spottar blod. Hell yes.

God GENE!

KISS spelning var overall mer underhållande för ögonen än öronen, men är som sagt imponerad över Gene och förbannat glad över "God of Thunder". Kan dessutom äntligen bocka av ett favoritband från listan över band jag måste se innan det är för sent.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: