queenobscene

Sweden Rock Festival - Torsdag 7 Juni

Kategori: Music

Torsdagen kickades igång med kanadensisk thrash i form av bandet Exciter. Riktigt bra!! Klockan var runt 12 på förmiddagen, men kändes som det var mitt i natten för det var fan röjigt och riktig feststämning..! "Heavy metal maniac" satt där den skulle!

Exciter

Efter röj var det dags för mys med 10cc. Blev glad när jag hörde "Wall street shuffle", det lät riktigt bra!

Vi begav oss hem för att dricka öl & käka, sen fick vi stressa för att hinna se lite av Exodus. Har nyligen börjat lyssna på dom, och det var roligt att få en chans att se dom precis när man upptäckt dom! Favoritlåten "Bonded by blood" spelades, fantastiskt!

Next up var Night Ranger. Vi slog oss ner i gräset & tog det jävligt lugnt medans vi lyssnade. Ruskigt bra!! Blev helt jävla överlycklig när dom bestämde sej för att spela två Damn Yankees-låtar (då Jack Blades som spelar bas & är en av sångarna i Night Ranger var en av medlemmarna i Damn Yankees). Blev speciellt glad över att dom valde att spela High enough, som är en låt jag verkligen ÄLSKAR. Underbart!! Ibland har man fan tur. Sister Christian gjorde dom också fruktansvärt bra! Definitivt över förväntan, faktiskt. Härliga Dee Snider kom också upp på scenen vid ett tillfälle, haha, så jävla oväntat & roligt.

Öl, solsken & underbar musik - blir det bättre..?! I don't think so!

Sen var det Steel Panther. Årets besvikelse. Inte alls roligt mellansnack, bara för mycket & verkligen äckligt. Blev också lite pissed över att dom hade större publik än många andra RIKTIGA band som spelade på festivalen. Folk som utger sej för att vara metalheads & icke-posers kan fucking Steel Panthers låtar utan och innan, men kan inte sjunga med i "Shout at the Devil" eller "Overkill" eller något annat äkta. Lite illamående över det. 

Men var inte på dåligt humör länge, för efter fiaskot var det dags för underbara Graveyard. Så jävla härligt. Ångestfyllt, energiskt och tungt. Riktigt bra. "Satans finest" var underbar & lyckan över att så många fått upp ögonen för Graveyard värmde hjärtat! 


Årets charmigaste bilder på Oskar! Bilder tagna underifrån är allas bästa vän, haha.
 

Sebastian Bach var det dags för sen, något jag verkligen såg fram emot, då det inte blev så bra förra gången mr. Bach skulle spela på Sweden Rock. Strul med flygplan & tull = inställd spelning. Rätt bittert. Så var jävligt glad över att få chansen igen! En bra spelning, en del falska wailningar - men inget som inte kompenserades av stor personlighet & massa charm! Roligt att dom nya låtarna drar åt det tyngre hållet med lots o' dubbelpedal & höga screams. Även här gjorde Dee Snider ett guest appearence, hahaha, så jävla skön. En duett på We're not gonna take it & en wail-duell mellan Sebastian & Bach - underbart! 
 
Mitt i "I remember you" tyckte Bach att det var dags att sjunga "Små grodorna". Har aldrig röjt så mycket till "små grodorna" som då, definitivt en ny upplevelse! Hahaha.


Sebastian Bach.

På kvällen var det Soundgarden. Stog ett tag & kollade, riktigt grungigt. Stack bort ett tag till Dark Funerals spelning på Zeppelin stage, mest för att jag fick en skiva med dom (som skämt) i julklapp av Oskar, haha. Lyssnar på dom när jag är trött på morgonen och behöver vakna till liv, så visst kände man igen en del låtar! Men skrattade mest åt framträdandet, det hela kändes så komiskt.

Kommentarer

  • Vanadesse. säger:

    Håller inte alls med om Steel Panther! Tycker att dom e asroliga och att dom faktiskt tog upp skanky hoes på scenen och inte snygga brudar va ett bra sätt att verkligen visa sarkasmen i sitt agerande. Vet att många hatar dom men jag gillar agerandet som fan och de har poänger även om det e jävligt rått, äckligt och sarkastiskt :)

    Svar: alla tycker olika! :d tyckte bara det var så jävla äckligt att säga att om han hade haft en liten dotter skulle han fått henne att flasha tuttarna och så.. och dom var jätteroliga när dom spelade på sweden rock förra gången så hade höga förväntningar.
    queenobscene

    2012-06-12 | 18:12:38
    Bloggadress: http://vanadesse.blogg.se
  • Vanadesse. säger:

    Men sen kan jag ju sjunga med i Shout at the devil och Overkill me så jag visar att jag inte e en poser dessutom ;)

    Svar: haha, det är ju bra!! det tror jag inte att du är babe, syftade på några speciella faktiskt haha..
    queenobscene

    2012-06-12 | 18:13:22
    Bloggadress: http://vanadesse.blogg.se
  • Vanadesse. säger:

    ah jo svaret finns här men visste inte det för fick ingen notis om det :) ja det e tur att smaken e som baken, så tråkigt det skulle vara annars :D

    2012-06-13 | 10:40:16
    Bloggadress: http://vanadesse.blogg.se

Kommentera inlägget här: