queenobscene

Slayer @ Vega

Kategori: Music

Tisdag den 6 Augusti 2013 var det äntligen dags för mej att få se Slayer!!! Hoppade på tåget med en vän för att bege oss mot Vega i Köpenhamn. Yrade runt i Köpenhamn, hittade som vanligt inte så bra.. Det började egentligen redan i Malmö på centralstationen, vi fick använda GPSen på telefonen för att hitta till Forex. Det visade sej att vi stod precis utanför.
 
Nåja, tillbaka till ämnet: SLAYER. Vi hittade fram till stället & förbandet Fear Factory var redan i full gång. Vi gick & köpte öl i baren istället för att lyssna på dom, det lät inte speciellt bra. Sången var hemsk, men vi var glada iaf med en god öl i handen & längtan efter Slayer i hela kroppen. Fear Factory slutade spela vid halv nio & vid det laget hade vi krigat oss fram i publiken till raden näst längst fram & där stod vi och väntade på att Slayer skulle dundra in på scenen. Och FAN vad dom dundrade in! Körde igång direkt med "World Painted Blood" och allt hela stället kändes som att det skulle explodera, energin infann sej direkt!! Nästa låt var "Diciple" och stämningen höjdes ytterligare ett snäpp! Resten av spelningen fortsatte i samma tempo & energi, från publikens sida iaf.. Både Tom & Kerry verkade lite trötta och inte helt 100% närvarande, vilket inte är så konstigt med tanke på att bortgången av Jeff Hanneman fortfarande måste ligga som ett svart moln över dom. I slutet av spelningen byttes SLAYER-backdropen ut mot en Jeff Hanneman-backdrop - "Still Reigning". Fint!


Höjdpunkterna för mej var  mina Slayerfavoriter: "Seasons in the Abyss" och "South of Heaven", båda spelades mot slutet av spelningen.
Det sämsta med spelningen var ljudet. Sången var riktigt låg jämfört med allt annat & ibland hörde man inte ett skit. Märkligt inställt av ljudsnubben eller ett sätt att täcka över att Mr. Arayas register inte är vad det en gång varit? Who knows.

 
Vi stod precis i utkanten av moshpiten och fick agera "vägg". Kändes som att vara i slagsmål i två timmar, på ett bra sätt. Kastade iväg flera snubbar under spelningen som försökte ställa sej framför mej.. No fucking way, iväg med dej, hahaha. Vill sammanfatta hela spelningen som en skön käftsmäll.
 
Efter spelningen - genomsvettig (kändes som att jag hade badat), mörbultad & aslycklig, fick KERRY KINGS PLEKTRUM. Hell yes.

Kommentarer

 • Felicia säger:

  Jag såg Slayer på Grönan igår, och då var sången också jävligt låg... Hahah, jag trodde det var pga Grönan men det kanske är som du säger då ;)

  Svar: Haha, misstänker det som fan alltså.. Hur kan det hända på två ställen liksom? Och dom brukar ju fixa sånt snabbt som attans annars.. Hmm ;)
  queenobscene

  2013-08-08 | 23:05:20
  Bloggadress: http://hardluckwoman.webblogg.se

Kommentera inlägget här: