queenobscene

Tropikariet

Kategori: Everyday life

Jag och min pojkvän älskar djur, vi kan LÄTT sitta flera timmar i sträck och titta på dokumentär efter dokumentär om typ alla djur som finns på denna jord, så vi bestämde oss för att göra ett besök på Tropikariet i Helsingborg. Så mysigt ställe! Dom har tre våningar med olika miljöer och djur.
 
Maneter som var självlysande, såg ut som djuphavsmaneter typ. Astuffa.

Dom hade ett par hajar, som var så jävla svåra att fånga på bild för dom simmade förbi assnabbt och jag hade retarderad reaktionstid och misslyckades - VARJE GÅNG. Här är ett collage av mina misslyckade hajbilder iaf, hahaha.
Den sista är helt sjuk. Bara bakfenan liksom, bra jobbat hahaha.

Putsarfiskar. Man kände bara vibrationer när dom käkade ens döda hud, haha. Rätt obehagligt tyckte jag, Hampus tyckte att det var asfett. Fiskarna älskade att äta av hans händer, hahaha.
 
Lemurer! Dom var så fina. Det roligaste hände när vi var inne där dom bodde (dom sprang runt fritt i sitt "rum"): vi satte oss, stilla, och bara tittade på aporna när dom sprang/kastade sej runt. Efter typ 2 minuter så kommer dom fram till oss, tittar nyfiket, sen hoppar en upp i mitt knä! Den klättrar sen upp, sätter sej på Hampus axel och slickar på mitt öra..! Hahahahahaha, så sjukt roligt. Resten av lemurerna tänkte nog också klättra upp på oss verkade det som, men det kom en liten unge som började skrika som skrämde bort dom.. Men jävlar vad kul upplevelse! 
 
Lucky us, fick se när en orm precis blivit matad med en kycklig. Vi stannade och tittade på den när den svalde sitt byte. Det tog en stund, kyckligens ben var otympliga och spretade runt överallt, men tillslut lyckades den och allt som syntes var en stor klump på ormens kropp.. Coolt.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här: